Trh prémiových smartfónov v roku 2018 vzrástol o 18%, čo by mohlo znamenať

Autor: Louise Ward
Dátum Stvorenia: 5 Február 2021
Dátum Aktualizácie: 13 Smieť 2024
Anonim
Trh prémiových smartfónov v roku 2018 vzrástol o 18%, čo by mohlo znamenať - Správy
Trh prémiových smartfónov v roku 2018 vzrástol o 18%, čo by mohlo znamenať - Správy

Obsah


  • Trh prémiových smartfónov v minulom roku vzrástol v porovnaní s predchádzajúcim rokom o 18 percent.
  • Na trhu prémiových smartfónov dominuje spoločnosť Apple s 80 percentným podielom.
  • Tieto údaje naznačujú, že spotrebitelia sú pripravení platiť za smartphony viac, ale celkovo si kupujú menej smartphonov.

Ctihodná organizácia pre výskum trhu Counterpoint práve zverejnila niektoré štatistiky o prémiovom trhu so smartfónmi v roku 2018. Podľa spoločnosti Counterpoint sa prémiový trh so smartfónmi v minulom roku zvýšil o 18 percent v porovnaní s predchádzajúcim.

Toto je obzvlášť pozoruhodné, keď si uvedomíte, že v rovnakej správe spoločnosť Counterpoint uviedla, že celkový trh so smartfónmi klesol asi o tri percentá.

Z dôvodu prehľadnosti zaraďuje Counterpoint smartphony do troch kategórií na základe veľkoobchodných cien(t. j. nie maloobchodné ceny): rozpočet (<200 USD), stredný rozsah (200 - 400 USD) a prémia (> 400 USD). 18 percent sa teda týka všetkých telefónov s veľkoobchodnými cenami za 400 dolárov alebo viac.


Informácie o tom, ako údaje vyzerajú, nájdete v tejto tabuľke nižšie:

V rámci prémiovej kategórie sa Counterpoint ďalej delí na podkategórie: dostupnú prémiu (400 - 600 USD), štandardnú prémiu (600 - 800 USD) a ultraprémiu (800 USD +).

V segmente ultra-premium dominuje spoločnosť Apple s viac ako 80 percentami tohto trhu. Dôvodom sú vysoké ceny smartfónov Apple iPhone X, XS a XS Max. Ostatným 20 percentám dominuje spoločnosť Samsung, konkrétne Samsung Galaxy Note 9, s hádzaním iných telefónov (napríklad Google Pixel 3 XL).

V skutočnosti Apple celkovo dominuje 51 percent celého prémiového segmentu (> 400 dolárov), pričom spoločnosť Samsung vlastní asi 22 percent, po čom nasleduje spoločnosť Huawei s 10 percentami. Posledných 17 percent tvoria rôzni výrobcovia, väčšinou čínski (Xiaomi, Oppo, Vivo, OnePlus).


Je potrebné poznamenať, že OnePlus dosahuje vážne zisky v cenovo dostupnej prémiovej kategórii (400 - 600 dolárov). Hoci Apple stále dominuje v cenovo dostupnom prémiovom segmente, úspech OnePlus po celom svete - najmä v Indii - ho robí najrýchlejšie rastúcim OEM v prémiovom segmente.

Čo znamenajú všetky tieto údaje?

Čo to pre vás znamená, spotrebiteľa smartfónov? Znamená to, že spotrebitelia sú ochotní minúť viac peňazí na svoje smartfóny, a preto vidíme stále viac zariadení s maloobchodnou cenou blízko alebo dokonca vyššej ako 1 000 dolárov. Trojpercentný pokles na celkovom trhu však znamená aj to, že ľudia kupujú menej smartphonov.

Inými slovami, sme v poriadku, keď míňame veľa peňazí za telefón, ale každé dva roky nebudeme kupovať jednu, tak ako sa to od odvetvia očakávalo v posledných desiatich rokoch.

S ohľadom na to sa priemysel ako celok pravdepodobne začne snažiť presvedčiť spotrebiteľov v rozvinutých krajinách, že „cenovo dostupný prémiový“ smartphone je naša najlacnejšia možnosť. Preto je cena zariadenia iPhone XR „cenovo dostupná“ za cenu viac ako 700 dolárov a očakávame podobné ceny aj pre nadchádzajúce Samsung Galaxy S10. Medzitým v rozvojových krajinách, ako je India a Čína, bude cena smartfónov viac v kategórii strednej kategórie s maloobchodnými cenami pod 600 dolárov, a na rozvíjajúcich sa trhoch, ako je Afrika, budú smartphony spadať priamo do kategórie rozpočtu.

Sme v poriadku, keď míňame veľa peňazí za smartfón, ale kupujeme ich menej často.

Tieto údaje nakoniec naznačujú, že plány odvetvia inteligentných telefónov fungujú, pretože všetci sme v poriadku a míňame viac prostriedkov na smartfóny, ako by sme mali pred piatimi rokmi. To, čo ešte musíme vidieť, je, či sa táto stratégia z dlhodobého hľadiska vyplatí. Slabé údaje o predajoch od spoločností Apple a Samsung naznačujú jednu z dvoch vecí: plán nefunguje alebo sa pri usadzovaní postupne zhoršuje.

Co si myslis? Ste radi, že v budúcnosti budete mať k dispozícii množstvo špičkových možností pre smartfóny, aby ste si ich kúpili raz a dlho držali, alebo ste boli väčším fanúšikom platenia menej za telefón, ale častejšie ste ich kupovali?

Kto nemá rád pomienky na dettvo oem-bitové hry vyratajú? Ak a cítite notalgicky, vydajte a touto retro hernou konzolou na cetu do pamäti....

Príkazy na pätné vyhľadávanie a távajú bežnejšou.Najmä Minneota čoraz čatejšie využíva opačné vyhľadávanie, čo vyvoláva otázky verejnéh...

Viac Informácií