Rok 2019 by mohol byť rokom práva na opravu

Autor: Monica Porter
Dátum Stvorenia: 22 Pochod 2021
Dátum Aktualizácie: 2 V Júli 2024
Anonim
Rok 2019 by mohol byť rokom práva na opravu - Správy
Rok 2019 by mohol byť rokom práva na opravu - Správy


Približne za posledné dve desaťročia rástol paradox, v ktorom spotrebitelia už nie sú skutočným vlastníkom svojho majetku. V mnohých prípadoch, ako napríklad pri mobilných telefónoch, kupujúci nemá právo otvárať a opravovať zariadenie v ruke. Právo na opravu koalície bojuje za zmenu tohto stavu.

Ako uvádza iFixit v blogovom príspevku, rastúci počet štátov a federálna vláda prijali zákony, ktoré obnovujú práva vlastníka robiť s elektronikou a iným tovarom, čo sa im páči. Niektoré z víťazstiev, ktoré organizácia uviedla za posledných pár rokov, zahŕňajú nálepky kongresu legalizujúce odblokovanie smartfónov a zákazky FTC, ktoré zakazujú zrušenie záruky.

Aj keď by sa to mohlo zdať ako problém, s ktorým by sa všetci zúčastnili, veľa spoločností, ktoré vyrábajú výrobky, nie je. Dvaja z hlavných hráčov, ktorí bojujú s právom na opravu, sú Apple a John Deere. Obe spoločnosti uviedli, že vydávanie príručiek opráv by ohrozilo ich duševné vlastníctvo a bolo by nebezpečné umožniť spotrebiteľom pracovať na ich produktoch, pretože by ich mohli rozbiť.


Zdá sa, že to je slabý argument, pretože ľudia svoje výrobky opravujú už roky, v mnohých prípadoch porušujú svoje záruky. V rámci právnych predpisov o práve na opravu by vlastníci aj opravovne mali informácie, ktoré potrebujú na správne oprava svojich výrobkov, namiesto toho, aby sa na nich ako prví spoliehali na niekoho, kto sa na internete spolieha.

USA nie sú v súčasnosti jedinými krajinami, ktoré sa zaoberajú právnymi predpismi o práve na opravu. Európska komisia v zámorí v súčasnosti pracuje na návrhoch, ktoré by vyžadovali, aby veľkí výrobcovia zariadení navrhovali výrobky z televízorov do chladničiek, aby ich bolo možné rozobrať a opraviť bez vlastných nástrojov alebo vybavenia.

V roku 2018 18 štátov zaviedlo právne predpisy o práve na opravu, pričom ďalších 15 ich zvážilo v roku 2019. S touto ďalšou dynamikou sme mohli ľahko vidieť proces výmeny smartfónu alebo opravy vašej klimatizačnej jednotky omnoho ľahšie a lacnejšie v priebehu nasledujúcich pár rokov. rokov.


Ak sa chcete dozvedieť viac o iniciatíve Právo na opravu, ako aj informácie o kontakte s miestnymi zákonodarcami, navštívte stránku repair.org.

Prehrávač VLC Media Player bol aktualizovaný na verziu 3.0 „Vetinari“.Nová verzia prináša podporu dekódovania videa v Chromecate a hardvéri.VLC 3.0 prináša podporu a...

vet je uprotred prechodu z konektivity 4G na 5G a pojené kráľovtvo nebude muieť čakať príliš dlho, aby a zapojilo do akcie. Vodafone zverejnil voje plány uvedenia na trh a potvrdil...

Nedávne Články